![Kuřecí směs s bramboráčky_5ffe1cee02e78.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kureci-smes-s-bramboracky_5ffe1cede5836.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 2 prsní kuřecí řízky
- 1 velká cibule
- 1 čerstvá paprika
- 2 lžičky kečupu
- 2 lžičky tatarky
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 lžičky škrobové moučky (Solamylu)
- 1 masox
- plechovka červených fazolí v nálevu
- sůl
- pepř
- bazalka
- sojová omáčka
- máslo
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na kousky nakrájené řízky orestujeme na oleji s máslem.
-
Osolíme, opepříme, přidáme cibuli pokrájenou na proužky, zakápneme sojovkou a přidáme pokrájenou papriku a znovu restujeme.
-
Za chvilku přidáme tatarku, hořčici, kečup, máme-li rádi ostré, můžeme přidat i feferonky, zalejeme trochou vody a přivedeme k varu.
-
Přidáme bujon a bazalku, povaříme asi minutu, přisypeme propláchnuté fazole bez nálevu, zahusíme škrobovou moučkou a necháme přejít varem.
Podáváme s bramboráčky, které – pokud je v nich dost česneku dodají tomuto jídlu tu správnou chuť.
Poznámka od kuchařky
Celá příprava trvá sotva 20 min, proto je lepší nejdříve začít péct bramboráčky. Navíc se toto jídlo velmi dobře ohřívá, je možné ho udělat i předem.
Kuchařka: Hella