Kuře alias Anděl v hubě

80
- reklama -

Suroviny

1 vykostěné kuře
30 dkg cibule na proužky
30 dkg šunky (nebo šunkového salámu)
30 dkg strouhaného tvrdého sýra
4-6 rozetřených stroužků česneku
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuře nejprve vykostíme, je úplně jedno jak velké kousky masa to budou. Pekáček vymažeme olejem, maso trochu prosolíme a vrstvíme: na dno šunka, pak kuřecí maso, trochu popepříme, potřeme rozetřeným česnekem, zasypeme cibulí a posypeme strouhaným sýrem.


    Zobrazit celý recept

  2. Tímto způsobem uděláme nejméně 2 vrstvy a skončíme sýrem. Dáme péct, dokud maso není měkké, asi 30-40 minut.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s hranolky, bramborami nebo rýží a maso krájíme vcelku na plátky. Můžeme dosolit.

Tento recept už pár let zdomácněl a patří chutí mezi naše nejlepší!

Zdroj: recept mám od své bývalé spolupracovnice Marušky a ta ho měla od své maminky. Původně se recept jmenoval: Císařské kuře, protože nám mimořádně chutná, říkáme Anděl v hubě!