
Suroviny
- 500 g libového vepřového masa
- 1 vejce
- trošku cukru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce maggi
- 2 lžičky worcesteru
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce Vegety
- trochu olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červenou papriku
- kus pórku
- kousek květáku
- kousek kedlubny
- kus hlávkového zelí
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na proužky. Maso si naložíme na 24 hodin spolu s sojovou omáčkou, olivovým olejem, worcesterem.maggim, solamylem, cukru, solí, pepřem, všechno promícháme, přikryjeme a uložíme do chladna(třeba do lednice).
-
Druhý den si nakrájíme (pokud možno) na proužky všechnu zeleninu:papriku, zelí, pórek,kedlubnu, květák, cibuli, česnek a orestujeme jí na olivovém oleji dokřupava a přidáme k ní vegetu, přikryjeme a necháme stát, než si připravíme stejným způsobem naložené maso na jiné pánvi, také na olivovém oleji, až je maso měkoučké, dochutíme solí, troškou, (asi 1-2 dcl) vody na šťávu, event. přidáme koření dle chuti (je to za chvíli).
-
K masu pak přidáme křupavou zeleninku, zlehka promícháme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Můžete orestovat zeleninu podle svého výběru co kdo má rád. K číně se hodí hranolky, brambory i rýže, jelikož není suchá, ale naopak má šťávičku.