Čína, jak jí dělám já

55
- reklama -

Suroviny

500 g libového vepřového masa
1 vejce
trošku cukru
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce maggi
2 lžičky worcesteru
1 lžíce solamylu
1 lžíce Vegety
trochu olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červenou papriku
kus pórku
kousek květáku
kousek kedlubny
kus hlávkového zelí
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na proužky. Maso si naložíme na 24 hodin spolu s sojovou omáčkou, olivovým olejem, worcesterem.maggim, solamylem, cukru, solí, pepřem, všechno promícháme, přikryjeme a uložíme do chladna(třeba do lednice).

  2. Druhý den si nakrájíme (pokud možno) na proužky všechnu zeleninu:papriku, zelí, pórek,kedlubnu, květák, cibuli, česnek a orestujeme jí na olivovém oleji dokřupava a přidáme k ní vegetu, přikryjeme a necháme stát, než si připravíme stejným způsobem naložené maso na jiné pánvi, také na olivovém oleji, až je maso měkoučké, dochutíme solí, troškou, (asi 1-2 dcl) vody na šťávu, event. přidáme koření dle chuti (je to za chvíli).

  3. K masu pak přidáme křupavou zeleninku, zlehka promícháme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Můžete orestovat zeleninu podle svého výběru co kdo má rád. K číně se hodí hranolky, brambory i rýže, jelikož není suchá, ale naopak má šťávičku.