Omelety pro dědu

72
- reklama -

Suroviny

Těsto na omelety:
mléko
vejce
mouka
sůl
náplň:
tvaroh
mléko (jen pokud je potřeba povolit tvaroh)
šunkový salám
olomoucké tvarůžky
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, vejce, mouky a soli usmažíme klasické omelety (palačinky).

  2. Náplň: tvaroh – pokud je tuhý – povolíme troškou mléka a natřeme na vychladlou omeletu.

  3. Posypeme nakrájeným šunkovým salámem, nastrouhaným olomouckým tvarůžkem a nasekanou pažitkou.

  4. Omeletu stočíme a podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem. Doboru chuť.

Poznámka od kuchařky

Je to mírně upravený recept ze sešitu „Smradlavé recepty“ od Aleny Fiuryové z Kojetína.