
- reklama -
Suroviny
- Těsto na omelety:
- mléko
- vejce
- mouka
- sůl
- náplň:
- tvaroh
- mléko (jen pokud je potřeba povolit tvaroh)
- šunkový salám
- olomoucké tvarůžky
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, vejce, mouky a soli usmažíme klasické omelety (palačinky).
-
Náplň: tvaroh – pokud je tuhý – povolíme troškou mléka a natřeme na vychladlou omeletu.
-
Posypeme nakrájeným šunkovým salámem, nastrouhaným olomouckým tvarůžkem a nasekanou pažitkou.
-
Omeletu stočíme a podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem. Doboru chuť.
Poznámka od kuchařky
Je to mírně upravený recept ze sešitu „Smradlavé recepty“ od Aleny Fiuryové z Kojetína.
Kuchařka: Paprika