- reklama -
Suroviny
4 porce
- slepice
- rýže
- zelenina:
- mrkev
- petržel
- hrášek
- kukuřice
- cibule
- sůl
- pepř
- olej
- (množství rýže a zeleniny přizpůsobíme chuti a počtu strávníků)
Postup přípravy receptu
-
Slepici dáme vařit (cca 2 hodiny), aby byla měkká. Kdo má papiňák doba se zkrátí (já se ho bojím).
-
Očistíme mrkev, petržel a dáme vařit, pak nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme uvařenou rýži, kukuřici a hrášek z konzervy, zesklovatělou cibuli, obrané a nakrájené maso ze slepice, zalejeme trochou vývaru, osolíme a opepříme. Můžeme posypat strouhaným sýrem. Ze zbytku vývaru uděláme polévku.
Kuchařka: Yvetka