
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g zadního hovězího masa
- 1 velká sklenice sterilovaného zeleninového leča
- 1 větší cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na proužky a na rozpáleném oleji, anebo tuku ji osmažíme do zlatova.
-
Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme do tmavé barvy.
-
Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a sladkou papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Zeleninové lečo přecedíme přes cedník, přidáme k masu a krátce povaříme. Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě a ještě alespoň 20 minut provaříme na mírném ohni.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.
Kuchařka: dzungila