Pstruh na tymiánu

24
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 pstruzi
4 stroužky česneku
1 svazeček tymiánu
1 citrón
hladká mouka
máslo
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 200°C.

  2. Ryby osolíme a opepříme zvenku i zevnitř a pokapeme citrónovou šťávou. Do bříška vložíme dvě větvičky tymiánu a neoloupaný stroužek česneku, který jsme předtím podrtili plochou stranou nože a podélně překrojili na poloviny.

  3. Pstruhy posypeme hladkou moukou a zprudka opečeme na másle z obou stran, (používám kulaté sítko na čaj, které naplním moukou, adresně posypu jednu stranu každé ryby, touto stranou vhodím na pánev s rozpáleným máslem a již na pánvi posypu druhou stranu).

  4. Pečeme dohněda a poté přendáme do pekáčku.

  5. Polijeme máslovým výpekem, přiložíme zbylý tymián a pečeme 15-20 minut. V polovině pečení ryby obrátíme.

- reklama -