
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 pstruzi
- 4 stroužky česneku
- 1 svazeček tymiánu
- 1 citrón
- hladká mouka
- máslo
- bílý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 200°C.
-
Ryby osolíme a opepříme zvenku i zevnitř a pokapeme citrónovou šťávou. Do bříška vložíme dvě větvičky tymiánu a neoloupaný stroužek česneku, který jsme předtím podrtili plochou stranou nože a podélně překrojili na poloviny.
-
Pstruhy posypeme hladkou moukou a zprudka opečeme na másle z obou stran, (používám kulaté sítko na čaj, které naplním moukou, adresně posypu jednu stranu každé ryby, touto stranou vhodím na pánev s rozpáleným máslem a již na pánvi posypu druhou stranu).
-
Pečeme dohněda a poté přendáme do pekáčku.
-
Polijeme máslovým výpekem, přiložíme zbylý tymián a pečeme 15-20 minut. V polovině pečení ryby obrátíme.
Kuchařka: Eliza
- reklama -