Suroviny
4 porce
- libovější bůček (dá se použít jiné trochu prorostlé vepřové maso)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lahůdkové cibulky
- 1 větší kedlubna
- hlíva ústřičná(kolik kdo chce)
- 1 lžička zázvoru
- štipec drceného kmínu
- 1 lžíce směsi na vepřovou pečeni
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hrnci si opečeme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky a osmažíme, pak přidáme maso nakrájené na kostky které zprvu opečeme dost, pak zalijeme vodou, přidáme zázvor, kmín, směs na vepřovou pečeni a dusíme.
-
Když je maso poloměkké tak přidáme kedlubnu, nakrájenou na špalíčky, hlívu na kousky a lahůdkovou cibulku bílou část-zelenou nakrájíme na přílohu.
-
Pokud je třeba ještě dolijeme vodou, aby bylo dost šťávy, dosolíme a zahustíme tím, čím jste zvyklí (solamyl,mouka,jíška,dala jsem trochu instantní jíšky), necháme převařit a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
U nás je velmi oblíbená hlíva a rádi máme pod maso zázvor, tyto chutě jsem spojila navíc kedlubnou a vyšlo z toho tak dobré jídlo, že jsem byla překvapená sama! Jako přílohu můžeme použít to, co máme rádi-u nás byly šťouchané brambory se zelenou částí lahůdkové cibulky.