- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 500 g mleté maso (mix nebo jen vepřové)
- 2 balíčky tvaružků
- hrst nasekané pažitky
- 2 tvrdší housky
- mléko
- 1 vejce do směsi
- 1 vejce na obalení
- strouhanka
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, okořeníme …přidáme 2 vejce, 2 housky namočené v mléce, 2 balíčky tvaružků nakrájených na kostičky a dobře spojíme.
-
Nakonec vmícháme na drobno nasekanou pažitku.
-
Uděláme si řízky ( větší placatější karbenátky ), které obalujeme klasicky v trojobalu ( mouka, vejce, strouhanka ), aspon dvakrát, aby nám tvaružek z těsta nevytekl.
-
Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborem, kaší, jak kdo má rád.
DOBROU CHUŤ !!
Kuchař: thomassinno