
Suroviny
4-6 porcí
- balíček těstovin(já měla vrtulky)
- 4 uvařené brambory
- 3 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/4 hlávky čerstvého zelí
- kus pórku
- 200 g Eidamu
- 1 smetana 12%
- uvařené uzené maso
- zbytky salámů
- kytička pažitky
- 3 lžičky bazalky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si těstoviny i brambory, necháme zchladnout a zatím si připravíme ostatní ingredience, nakrájíme cibuli, česnek, maso, pórek, pažitku a zelí na úzké nudličky.
-
V pekáči, v kterém budeme zapékat si osmažíme cibuli s česnekem, přidáme zelí a chvíli dusíme na malé teplotě.
-
Pak přidáme všechno maso, chvíli ještě osmažíme a stáhneme ze sporáku. Do tohoto základu dáme těstoviny, brambory na malé kostičky, bazalku, pažitku, 2/3 nastrouhaného sýru, opepříme, osolíme a pořádně všechno promícháme a dáme zapéct.
-
Do smetany dáme vajíčka, která v ní rozšleháme spolu se zbytkem nastrouhaného sýra a když jsou těstoviny pěkně zapečené, polijeme je tím, dáme do trouby zpátky a vypneme jí, sýr se nám roztaví, vajíčka projdou a ztuhnou v celém pekáčku.
Poznámka od kuchařky
Mohlo by se to klidně jmenovat zbytkové těstoviny, byla to likvidace surovin z ledničky a protože to bylo mimořádně dobré, dávám k ochutnání i vám, až budete čistit ledničku a mohou se suroviny klidně změnit, podle toho, co vám zbyde.