
- reklama -
Suroviny
- 1 balíček cukrářských piškotů
- 1 šlehačka
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 6-7 kiwi
- 1 vanilkový pudink
- 0,5 l vody
- 1 Vitacit (nebo Tang, pokud možno s příchutí kiwi, ale může být i jiný)
Postup přípravy receptu
-
Na dno plechu nebo jiné vhodné nádoby naskládáḿe cukrářské piškoty. Ušleháme do tuha šlehačku a do ní vmícháme 2 zakysané smetany a vanilkový cukr. Hmotu rozetřeme na piškoty.
-
Potom si připravíme želé z pudinku, vitacitu (Tangu) a půl litru vody – vše smícháme, přivedeme k varu a stále mícháme – tak dlouho, dokud to nezhoustne.
-
Želé necháme chvíli chladnout a mezitím si oloupeme kiwi, nakrájíme na tenčí plátky a poklademe na šlehačkovou hmotu.
-
Pak pomocí lžíce opatrně naneseme želé na kiwi.
-
Necháme do druhého dne v lednici, piškoty nasají vlhkost, nabobtnají a změknou.
Poznámka od kuchařky
Kiwi můžeme nahradit jiným ovocem.
Šlehačkovou směs i želé můžeme dle chuti přisladit.
Kuchařka: innael









