Kefírový koláč s broskvemi

51
- reklama -

Suroviny

300 g hladké mouky
2 vejce
170 g hnědého cukru
200 ml kefíru (podmáslí, jogurtu, kysané smetany)
100 ml oleje
3 velké broskve (čerstvé oloupeme)
1/2 balíčku prášku do pečiva
špetku soli

Postup přípravy receptu

  1. 1 broskev nakrájíme na půlměsíčky a zbylé dvě nakrájíme na malé kousky. Vejce s mícháme s cukrem, kefírem, olejem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a přidáme kousky broskví.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto nalijeme do formy a poklademe broskvovými půlměsíčky. Pečeme 40 minut na 180°C.

Poznámka od kuchařky

Ideální do kulaté koláčové formy.

Broskve můžeme zaměnit i za jiné ovoce (rybíz-pomerančová kůra, jablko-skořice..)