
Suroviny
- 4 vejce
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 hrnku cukru krupice
- 1 hrnek oleje
- 1 šlehačka
- 5 lžice krupicového cukru (na karamel)
- 1 kypřící prášek
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme 5 lžic cukru a necháme roztopit do zlatavě hnědého karamelu.
-
Mezitím ohřejeme šlehačku v mikrovlně, aby byla teplá. Tu pak po lžících opatrně vmícháváme do karamelu. Pozor, vře to a prská. Postupně dolijeme celou šlehačku a necháme při varu rozpustit karamel.
-
Vejce, cukr a olej šleháme šlehačem do husté pěny, do které potom malým pramínkem a za neustálého šlehání přiléváme horkou karamelovou šlehačku.
-
Důkladně prošleháme a přidáváme po hrnečku mouku. Opět dobře promísit a na závěr zašlehat prášek do pečiva.
-
Nalijeme do důkladně vystříkané formy (nebo klasika – vymazat tuk+mouka, strouhanka, kokos).
-
Pečeme cca 3/4 hodiny asi na 160°C (píchneme špejli a když je suchá a nelepí, máme hotovo).
Poznámka od kuchařky
Tak jsem to dneska ještě více vyvoněla karamelem. Karamel jsem udělala z veškerého cukru v receptu a je to ještě více mňam 😉
S přidaným videem se neztotožňuji. Není to mé instruktážní video. Rozhodně bych karamel nedělala tím, že nejdřív vyrobím sirup!!!!!!!!!!