Cuketová polévka Dagmar

54
- reklama -

Suroviny
6 porcí

cuketa
sůl
pepř
podravka
mouka
olej
špek
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, vydlabeme dužinu, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit, Asi tak l,5 hrnku do 2 litrů vody.

  2. Osolíme, opepříme a necháme vařit a mezitím si uděláme tmavší zásmažku, zahustíme a dále necháme dobře provařit.

  3. Dále si nadrobno nakrájíme obyčejný špek, rozpustíme a kostičky špeku přidáme do polévky.

  4. Polévku dochutíme troškou polévkového koření a přidáme čerstvou, nebo zamrazenou petrželku. Špek musí být velice drobně nakrájený.

Poznámka od kuchařky

Stojí to opravdu za zkoušku . Polévka je výborná .

Cuketu nakrouhám a dávám minimálně 8 sáčků na zimu do mrazáku.

V zimě příjde vhod.

Přeji dobrou chuť.