Broskvové potěšení

53
- reklama -

Suroviny
plech

400 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
175 ml oleje
250 ml mléka
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
2 hrsti krystalového cukru – pokud jsou broskve čerstvé, kompotové necukrovat
Drobenka:
1/2 másla
krystalový cukr
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence.

  2. Na vyšší plech si dáme pečící papír, na něj těsto vylijeme a rozetřeme po celém plechu.

  3. Pak si okrájíme a zbavíme slupek broskve, nakrájíme si je na měsíčky, nebo menší kousky a naskládáme je na těsto a posypeme krystalovým cukrem.

  4. Připravíme si drobenku z povoleného másla, cukru a mouky a hustě celý koláč posypeme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na střední teplotu 25-35 minut, podle trouby.

Poznámka od kuchařky

Podle maminčiného receptu dělám „Dvacetiminutový koláč“-recept tu mám a tohle je jeho obdoba mírně upravená-je dobrý, jako by jste jedli nějaké cukroví!