
Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 200 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 20 g kakaa
- Krém:
- 500 ml mléka
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 2 žloutky
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 125 g másla
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. K ní lehce přimíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozetřete na dva plechy vyložené pečícím papírem.
-
Pečte je v předem vyhřáté troubě při 180 stupnů.
-
Mléko s moukou přivedte k varu a uvařte hustou kaši. Odstavte ji a vmíchejte žloutky a nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny, postupně přidávejte moučnou kaši a vyšlehejte hustý krém.
-
Trochu krému si odložte stranou na ozdobení a zbytek rozetřete na jaden korpus a položíme na něj druhý plát. Dáme vychladnout do ledničky.
-
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte máslo, pak polevou potřete moučník a nechte ztuhnout. Nakonec moučník nakrájejte a ozdobte zbylým krémem.
Poznámka od kuchařky
Nevím, zda je tu tento receptík, ale nenašla jsem.
Je to moc dobrý a vřele to doporučuji vyzkoušet.