Kakaové řezy

93
- reklama -

Suroviny

Těsto:
6 vajec
200 g krupicového cukru
150 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
20 g kakaa
Krém:
500 ml mléka
4 lžíce polohrubé mouky
2 žloutky
250 g másla
200 g moučkového cukru
Poleva:
100 g čokolády na vaření
125 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. K ní lehce přimíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozetřete na dva plechy vyložené pečícím papírem.

  2. Pečte je v předem vyhřáté troubě při 180 stupnů.

  3. Mléko s moukou přivedte k varu a uvařte hustou kaši. Odstavte ji a vmíchejte žloutky a nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny, postupně přidávejte moučnou kaši a vyšlehejte hustý krém.

  4. Trochu krému si odložte stranou na ozdobení a zbytek rozetřete na jaden korpus a položíme na něj druhý plát. Dáme vychladnout do ledničky.

  5. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte máslo, pak polevou potřete moučník a nechte ztuhnout. Nakonec moučník nakrájejte a ozdobte zbylým krémem.

Poznámka od kuchařky

Nevím, zda je tu tento receptík, ale nenašla jsem.

Je to moc dobrý a vřele to doporučuji vyzkoušet.