Smetanový dort Margot

36
- reklama -

Suroviny
8-12 porcí

Korpus
3 vejce
3 polévkové lžíce krupicového cukru
2 polévkové lžíce oleje
3 polévkové lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
Krém:
2 kelímky smetany (min.30%)
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
100 ml vlažné vody
500 ml smetanového jogurtu
100 g čokolády na vaření
100 g čokolády Margot
čokoládové hobliny na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a zamícháme. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přidáme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem, vlijeme těsto a upečeme.

  2. Upečený korpus dáme vychladnout na mřížku.

  3. Mezitím ušleháme šlehačku. Čokoládu Margot jemně nastrouháme, čokoládu na vaření můžeme nastrouhat nahrubo. Ztužovač vysypeme do mísy, přilijeme vodu a metličkou vyšleháme. K želatině přidáme jogurt a umícháme.

  4. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Krém vylijeme na vychladlý korpus, posypeme hoblinami a necháme ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Hrníčková kuchařka

Hledala jsem všechny recepty s Margotkou a nic podobného jsem nenašla.

Koupila jsem si novou knížku a tento recept mě zaujal, v knize byl pod názvem „Smetanový dort s Margotkou“ vůbec mě nenapadlo, že by to mohla být „Osvěžující Stracciatella“, prostě mě zmátl ten název a to, že jsem ve vyhledávači nic podobného nenašla.