
Suroviny
8-12 porcí
- Korpus
- 3 vejce
- 3 polévkové lžíce krupicového cukru
- 2 polévkové lžíce oleje
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 2 kelímky smetany (min.30%)
- 1 vanilkový cukr
- 1 želatinový ztužovač
- 100 ml vlažné vody
- 500 ml smetanového jogurtu
- 100 g čokolády na vaření
- 100 g čokolády Margot
- čokoládové hobliny na posypání
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a zamícháme. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přidáme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem, vlijeme těsto a upečeme.
-
Upečený korpus dáme vychladnout na mřížku.
-
Mezitím ušleháme šlehačku. Čokoládu Margot jemně nastrouháme, čokoládu na vaření můžeme nastrouhat nahrubo. Ztužovač vysypeme do mísy, přilijeme vodu a metličkou vyšleháme. K želatině přidáme jogurt a umícháme.
-
Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu. Krém vylijeme na vychladlý korpus, posypeme hoblinami a necháme ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Hrníčková kuchařka
Hledala jsem všechny recepty s Margotkou a nic podobného jsem nenašla.
Koupila jsem si novou knížku a tento recept mě zaujal, v knize byl pod názvem „Smetanový dort s Margotkou“ vůbec mě nenapadlo, že by to mohla být „Osvěžující Stracciatella“, prostě mě zmátl ten název a to, že jsem ve vyhledávači nic podobného nenašla.