
- reklama -
Suroviny
- K přípravě budete potřebovat
- 1,5 kg brambor
- 0,5 kg hladké (polohrubé) mouky
- 2 vejce
- špetku soli
- (Brambory buď můžete uvařit nebo nemusíte Pokud je vařit nebudete počítejte s tím že budete muset déle vařit samotné halušky)
Postup přípravy receptu
-
Brambory, ať už uvařené nebo ne nastrouháme na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli.
-
Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké.
-
Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.
-
Mezi tím si můžete připravit zelí nebo brynzu se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Záleží jen na vás s čím máte nejraději pravé slovenské halušky.
Poznámka od kuchařky
Bramborové halušky jsou poměrně jednoduché na přípravu a ještě lepší jsou k jídlu.
Navíc vám příprava nezabere moc času a nezatěžuje ani vaši peněženku.
Kuchař: Jangrossek