Suroviny
- 500 g dančí kýty (jelen, divočák)
- 100 g husích jater
- 100 g špenátových listů
- 500 g brambor
- 250 g hub
- koření na zvěřinu
- houbové koření
- sůl
- drcený pepř
- cibule
- česnek
- kořenová zelenina sušená
Postup přípravy receptu
-
Zvěřinovou kýtu odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a okořeníme kořením na divočinu, pepřem a solí. Poté je naplníme špenátovými listy a husími játry.
Nakrájíme cibulku nadrobno a na pánvi restujeme, přidáme na plátky krájený česnek a dál společně restujeme dozlatova, pak přidáme špenátové listy, které okořeníme solí a sušenou kořenovou zeleninou. Do takto upravených špenátových listů vmícháme na kousky krájená tmavá husí játra a dusíme.
Naplněné filety zavineme do tvaru rolády a pečeme.
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, po vychladnutí oloupeme slupku a mírně rozšťoucháme, pak do nich přidáme houby (hříbky, hlíva, klouzek) restované na cibulce. Vše společně na pánvi opečeme.
Podáváme společně s na plátky nakrájenou roládou, přelitou šťávou z výpečku
Poznámka od kuchařky
Recept z internetu,velmi mne zaujal. Dělala jsem z divočáka a játra jsem použila drůbeží. Byla to dobrota 🙂