Zvěřinová roláda se šťouchanými houbovými bramborami

30
- reklama -

Suroviny

500 g dančí kýty (jelen, divočák)
100 g husích jater
100 g špenátových listů
500 g brambor
250 g hub
koření na zvěřinu
houbové koření
sůl
drcený pepř
cibule
česnek
kořenová zelenina sušená

Postup přípravy receptu

  1. Zvěřinovou kýtu odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a okořeníme kořením na divočinu, pepřem a solí. Poté je naplníme špenátovými listy a husími játry.


    Zobrazit celý recept

    Nakrájíme cibulku nadrobno a na pánvi restujeme, přidáme na plátky krájený česnek a dál společně restujeme dozlatova, pak přidáme špenátové listy, které okořeníme solí a sušenou kořenovou zeleninou. Do takto upravených špenátových listů vmícháme na kousky krájená tmavá husí játra a dusíme.

    Naplněné filety zavineme do tvaru rolády a pečeme.

    Brambory uvaříme ve slupce do měkka, po vychladnutí oloupeme slupku a mírně rozšťoucháme, pak do nich přidáme houby (hříbky, hlíva, klouzek) restované na cibulce. Vše společně na pánvi opečeme.

    Podáváme společně s na plátky nakrájenou roládou, přelitou šťávou z výpečku

Poznámka od kuchařky

Recept z internetu,velmi mne zaujal. Dělala jsem z divočáka a játra jsem použila drůbeží. Byla to dobrota 🙂