- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 40 dkg mouky Jizerka
- 20 Hery
- 10 cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 3 žloutky
- 1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker
- Náplň:
- asi 1 kg nastrouhaných jablek nahrubo
- cukr
- skořice
- rozinky
- Sníh:
- 3 bílky ušleháme
- 2 lžícemi cukru písek
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice.
-
Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24×36 cm.
-
Na těsto jablkovou náplň, sníh, navrch nastrouháme 1/3 těsta.
-
Pečeme na 180°C asi 40 minut. Vychladlé pocukrujeme, nejlepší jsou až druhý den.
Poznámka od kuchařky
Pokud dáme místo Jizerky polohrubou mouku, máme známé a oblíbené Hraběnčiny řezy.
Kuchařka: Olga Urvalkova