
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 230 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 120 g másla nebo Hery
- 3 žloutky
- 100 g mletých oloupaných madlí
- strouhaná kůra z 1/2 citronu
- Dokončení:
- máslový krém
- nutella nebo margotka (základní krém ochutit, jak chceme)
- čokoládová poleva
- zdobení
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v lednici odpočinout.
-
Vyválíme a vykrajujeme zvonečky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Ve středně vyhřáté troubě upečeme. -
Po vychladnutí polovinu zvonečků namáčíme do čokoládové polevy a ozdobíme.
Slepujeme ochuceným krémem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj Helenčino pečení
Kuchařka: Irule