- reklama -
Suroviny
4 špízy
- 300 g srnčího hřbetu nebo srnčí kýty
- (panenka, hřbet) možno i z vepřového
- 6 větších žampionů
- 3 červené cibule
- sůl
- Na marinádu:
- 100 ml kvalitního červeného vína
- 1 polévková lžíce oleje
- čerstvý tymián
- 6 utlučených kuliček jalovce
- Na brusinkovou omáčku:
- sklenka brusinek
- polévková lžíce sójové omáčky
- 100 ml kvalitního červeného vína
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, cibuli na osminky, a žampiony na čtvrtky. Maso naložíme minimálně na hodinu do marinády z uvedených surovin.
-
Mezitím na oleji mírně opečeme žampiony tak, aby zůstaly šťavnaté.
Maso vyjmeme z marinády, osolíme a napichujeme střídavě s cibulí a žampiony. Špízy opečeme ze všech stran na rozpálené pánvi s trochou oleje, pak je vyjmeme a udržujeme v teple. -
Do výpeku nalijeme víno, zbytek marinády, šťávu z pomeranče, sójovou omáčku a vmícháme brusinky. Vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne do požadované konzistence. Dochutíme.
Kuchařka: 1974andrea