
- reklama -
Suroviny
- panenka (nebo vykostěný hřbet – já použila z jelena)
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg hub
- 1 šalotka
- 6 ks sušených naložených rajčat
- 1 stroužek česneku
- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarýn
- zelená petrželka
- sůl
- pepř
- olej
- 1/2 dcl sladké smetany
Postup přípravy receptu
-
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.
-
Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.
-
Mezitím si připravíme omáčku. Na slanině zpěníme šalotku a necháme trošku opéct, poté přidáme houby, pokrájená sušená rajčata, tymián a rozmarýn, trochu podlijeme a dusíme cca 10 minut, pak přihodíme nasekaný česnek a vmícháme smetanu na zjemnění (nemusí být). Vmícháme ještě zelenou petrželku a už jen prohřejeme.
-
Panenku vyjmeme z trouby a upravíme na talíř s omáčkou, já podávala se šťouchanými bramborami.
Kuchařka: 1974andrea









