Zvěřinová panenka (hřbet) s houbovou omáčkou

74
- reklama -

Suroviny

panenka (nebo vykostěný hřbet – já použila z jelena)
10 dkg slaniny
10 dkg hub
1 šalotka
6 ks sušených naložených rajčat
1 stroužek česneku
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
zelená petrželka
sůl
pepř
olej
1/2 dcl sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.

  2. Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.

  3. Mezitím si připravíme omáčku. Na slanině zpěníme šalotku a necháme trošku opéct, poté přidáme houby, pokrájená sušená rajčata, tymián a rozmarýn, trochu podlijeme a dusíme cca 10 minut, pak přihodíme nasekaný česnek a vmícháme smetanu na zjemnění (nemusí být). Vmícháme ještě zelenou petrželku a už jen prohřejeme.

  4. Panenku vyjmeme z trouby a upravíme na talíř s omáčkou, já podávala se šťouchanými bramborami.