
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4-5 ks tvrdých hub (já měla žampiony, ale lepší jsou hřiby nebo křemenáče)
- 1 vejce
- solamyl
- olej
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- kousek pórku
- 1/2 barevné papriky
- vývar
- voda
- bujón
- 2-3 polévkové lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř
- kari
Postup přípravy receptu
-
Houby si nakrájíme na větší kousky, které obalíme v rozšlehaném vejci a v solamylu.
-
Na oleji takto připravené houby osmažíme a vyndáme bokem na talířek.
-
Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou zeleninu, přidáme zpět houby, zasypeme kari dle chuti (já dala cca 1/2 ČL), zastříkneme sójovkou a podlijeme vývarem nebo vodou s bujonem. Osolíme, opepříme a mírně provaříme – až se udělá ze škrobu sosíček. Podáváme s rýží, kterou můžeme ozdobit dýňovým semínkem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kolegyně Lidušky L.,bohužel i s tímto názvem, který se mi moc nelíbí, ale co se dá dělat. Darovanému koni …
Kuchařka: Paprika