Zubaté sušenky

46
- reklama -

Suroviny

600 g hladké mouky
3 vejce
200 g másla
150 g moučkového cukru
1/2 prášku do pečiva
6 lžic mléka

Postup přípravy receptu

  1. Vše na vále zpracujeme do těsta, můžeme dát na chvíli do chladu odpočinout, ale není to nutné. Vyválíme né příliš slabě, tak na sílu 3-5 mm, rádýlkem nařežeme na čtverečky a libovolně zdobíme vším co máme po ruce. Já jsem použila různé lišty na zdobení marcipánu a vánoční vykrajovátka.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 160 °C až zrůžoví tj. asi 15 min.

Poznámka od kuchařky

Je to velmi rychlé a nenáročné, ideální nechat dělat děti a zabavit je zdobením, obtisknout se dá cokoliv od uzávěru zubní pasty po okraje záclon…

Na sušenky si můžete pořídit i vykrajovátko, kde lze vložit nápis – viz obrázek.

Ta bílá vánoční vykrajovátka na obrázku (která případně těsto vyklepnou až na plech) koupíte snad u každého vietnamce.

Jinak téměř vše na pečení a zdobení včetně podrobných návodů a videí k použití shlédnete a koupíte na http://www.eshop-lilie.cz/

Inspirace na Labužníku.