Žravá roláda bez mouky

44
- reklama -

Suroviny
1 roláda

5 vajec
100 g cukru krupice nebo krystalu
3 polévkové lžíce kakaa
máslo na vymazání plechu
a mouka na vysypání + alobal
1 šlehačka
1 kávová lžička vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce šleháme ve šlehači společně s cukrem až do tuhé pěny (ve šlehači to trvá cca 15-20 min).


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím dáme vyhřát troubu na 200°C – elektrickou (nebo horkovzdušnou na 180°C). Vyložíme plech alobalem, který pomažeme rozpuštěným máslem a poté vysypeme moukou.
    VAž se nám pěna ušlehá, ručně pomalu vmícháme 3 lžíce kakaa (nejlépe přesátého) a nalijeme na plech a dáme do předehřáté trouby na 8 min.

  3. Upečené těsto vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

  4. Ušleháme šlehačku spolu se lžičkou vanilkového cukru. Šlehačkou potřeme těsto.

  5. Pomalu rolujeme a přitom stahujeme alobal. Roládu dáme do lednice a necháme do druhého dne.

  6. Rozbalíme, ukrojíme a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Je důležité dodržet postup, jinak roláda nebude nadýchaná.