Suroviny
1 roláda
- 5 vajec
- 100 g cukru krupice nebo krystalu
- 3 polévkové lžíce kakaa
- máslo na vymazání plechu
- a mouka na vysypání + alobal
- 1 šlehačka
- 1 kávová lžička vanilkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce šleháme ve šlehači společně s cukrem až do tuhé pěny (ve šlehači to trvá cca 15-20 min).
-
Mezitím dáme vyhřát troubu na 200°C – elektrickou (nebo horkovzdušnou na 180°C). Vyložíme plech alobalem, který pomažeme rozpuštěným máslem a poté vysypeme moukou.
VAž se nám pěna ušlehá, ručně pomalu vmícháme 3 lžíce kakaa (nejlépe přesátého) a nalijeme na plech a dáme do předehřáté trouby na 8 min. -
Upečené těsto vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
-
Ušleháme šlehačku spolu se lžičkou vanilkového cukru. Šlehačkou potřeme těsto.
-
Pomalu rolujeme a přitom stahujeme alobal. Roládu dáme do lednice a necháme do druhého dne.
-
Rozbalíme, ukrojíme a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Je důležité dodržet postup, jinak roláda nebude nadýchaná.