Žravá buchta

173
- reklama -

Suroviny
30/35

3 ks vajec
15 dkg cukru
25 dkg hladké mouky
1/4 l vlažného mléka
2 dl oleje
1 lžíce kakaa (dávám holandské)
1 vanilkový cukr (balíček)
1 prášek do pečiva
3 lžíce dobré marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s vejci šleháme do pěny.
    Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva.
    Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu.


    Zobrazit celý recept

  2. Zapneme troubu na 170 stupňů.
    Plech vymastíme sádlem a posypeme polohrubou moukou – nebo může být i pečící papír.
    Připravené těsto vylijeme na plech a dáme ho péci.
    Pečeme asi 25/30 min. Hlídáme, zda je upečené, zkoušíme špejlí.

  3. Upečené těsto můžeme posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládou, posypat kokosem nebo ořechy. Jak to máte rádi.

Poznámka od kuchařky

Nám to ke kávičce moc chutná. Je to rychlé, laciné a jednoduché pečení.