
- reklama -
Suroviny
- 2 žraločí steaky
- 1/2 červené cibule
- 1/2 bílé cibule
- 2 stroužky česneku
- petrželka
- sůl
- zelená paprika
- červená paprika
- žlutá paprika
- oliv.olej
- brambory
- trochu másla
- citronový tymián
- trochu limetkové štávy
- oblíbené koření na ryby
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si předvaříme brambory. Steak osušíme a posypeme kořením na ryby.
-
Na pánvi rozpustíme trochu másla, přidáme kapku oleje a steak smažíme asi 5 minut z každé strany. Do másla jsem přidala větvičku citronového tymiánu.
-
Mezitím si dáme do mixéru cibule, papriky, česnek, petrželku a rozmixujeme na kostičky. Poté dochutíme solí, limetkou a nakonec asi 2 lžíce oliv.oleje. Necháme odstát.
-
Brambory nakrájíme na plátky a usmažíme v oleji.
-
Na talíř dáme brambory, posypeme domácí solí s rozmarýnem a citronovou kůrou. Samozřejmě kdo nemá, může dát klasickou sůl nebo bylinkovou.
-
Položíme steak, dosolíme a naneseme na steak chimichurri a přelijeme výpekem.
Kuchařka: terezicka1