
- reklama -
Suroviny
cca 5
- vepřová kýta
- sladká paprika
- sůl
- kari
- na směs :
- 2 vejce
- 2 lžičky solamylu
- 2 lžičky worcestru
- sůl
- 2 lžičky kečupu
- 1 cibule
Postup přípravy receptu
-
Libové vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme paprikou a lehce kari (v původním receptu je ještě dle chuti grilovací).
-
V misce rozšleháme vejce, solamyl, worcestrovou omáčku, sůl, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli (přidal jsem asi lžičku balsamikový krém fíkový).
-
Maso namočíme ve směsi, namačkáme do sklenice, zalejeme zbylou směsí a necháme proležet (dle receptu 3-4 dny, já nechal pouze přes noc).
-
Usmažíme na rozpáleném tuku.
Poznámka od kuchařky
Recept mám asi 15 let od kamaráda a nyní jsem zkusil znovu.
Kuchař: cvrnda