
- reklama -
Suroviny
10 sklenic
- 5 kg drobnějších okurek nakladaček
- svazek mrkve
- petržele
- kopru
- Nálev:
- 1 l octa
- 3 l vody
- 50 dkg cukru
- 6 lžic soli
- kmín
- trochu hořčičného semínka
- nové koření
- bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Okurky namočíme do škopíku ve vodě a malým kartáčkem očistíme. Připravíme si octový nálev – přivedeme k varu a 5 minut povařit. Připravíme si umyté, vysušené sklenice. Na dno sklenic vždy dáme pár koleček mrkve, petržele, snítku kopru a plníme okurkami. Okurky ve sklenicích zalijeme nálevem ( 2,5 cm pod víčko ) a sterilujeme 15 minut při 90 stupních.
Kuchařka: heli3