- reklama -
Suroviny
- půlka melounu
- šťáva z jednoho citronu
- 2 PL smetany ke šlehání
- 4 PL cukru, smíchaného se sušenou drcenou mátou
- nebo domácí mátový sirup
Postup přípravy receptu
-
Meloun rozpůlíme, vydlabeme lžicí nebo odstraníme slupku a pokrájíme na kostky. Pokud nemáme bezpeckový meloun, pecky odstraníme.
-
Meloun vložíme do hlubší nádoby, přidáme šťávu z citronu, mátový cukr nebo sirup (nebo jen cukr moučka), nakonec přidáme 2 PL smetany ke šlehání a ponorným mixérem ušleháme do pěny.
-
Melounovou směs nalijeme do dózy, přiklopíme a dáme do mrazáku. Každou půl hodinu zmrzlinu (pokud nemáme zmrzlinovač) promícháváme.
Poznámka od kuchařky
Zkusila jsem zmrzlinu (spíše dřeň) podle Ládi Hrušky, jen jsem přidala mátový cukr, jinak sladíme podle každého (možné sladit i stévií nebo cukrem moučkou), ale meloun byl i samotný už hodně sladký.
Kuchařka: Ivace64