Zmrzlinová dřeň s citronovou šťávou a mátovým cukrem (sirupem)

74
- reklama -

Suroviny

půlka melounu
šťáva z jednoho citronu
2 PL smetany ke šlehání
4 PL cukru, smíchaného se sušenou drcenou mátou
nebo domácí mátový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Meloun rozpůlíme, vydlabeme lžicí nebo odstraníme slupku a pokrájíme na kostky. Pokud nemáme bezpeckový meloun, pecky odstraníme.


    Zobrazit celý recept

  2. Meloun vložíme do hlubší nádoby, přidáme šťávu z citronu, mátový cukr nebo sirup (nebo jen cukr moučka), nakonec přidáme 2 PL smetany ke šlehání a ponorným mixérem ušleháme do pěny.

  3. Melounovou směs nalijeme do dózy, přiklopíme a dáme do mrazáku. Každou půl hodinu zmrzlinu (pokud nemáme zmrzlinovač) promícháváme.

Poznámka od kuchařky

Zkusila jsem zmrzlinu (spíše dřeň) podle Ládi Hrušky, jen jsem přidala mátový cukr, jinak sladíme podle každého (možné sladit i stévií nebo cukrem moučkou), ale meloun byl i samotný už hodně sladký.