- reklama -
Suroviny
cca 750 ml
- 750 ml červeného vína
- 1 ks celé skořice
- 4 žloutky
- 150 g cukru
- 300 ml smetany na šlehání
- 250 ml plnotučného mléka
Postup přípravy receptu
-
Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.
-
Smetanu s mlékem dáme zahřát.
-
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.
-
Horkou směs smetany a mléka přiléváme slabým pramínkem za stálého šlehání do žloutkové pěny.
-
Směs přelejeme opět do kastrolu a za stálého míchání necháme lehce zhoustnout. Směs nesmí vařit a neměla by přesáhnout teplotu 80°C. Směs necháme vystydnout a pak ji dáme vychladit do lednice.
-
Studené víno smícháme s vychlazenou žloutkovou směsí.
-
Výslednou směs nalijeme do zmrzlinovače, dále postupujeme podle návodu od výrobce.
Hotovou zmrzlinu dáme ztuhnout do mrazáku.
Kuchař: Miquel