
- reklama -
Suroviny
800g domácí zmrzliny
- 170-180 g domácího vaječného koňaku (samozřejmě může být i koupený)
- 220 g bílého jogurtu
- krabička smetany 33%
- 50 g cukru
- vanilkový cukr
- 100 g mléka
- trocha rumové tresti
- 2 lžíce sušeného mléka
Postup přípravy receptu
-
Všechno umixujeme a zmrazíme ve strojku. Kdo strojek nemá, může mrazit v krabičce v mrazáku, ale je třeba během mrznutí směs promíchávat, aby se neutvořily krystalky ledu.
Poznámka od kuchařky
Zmrzlina je mimořádně osvěžující a díky troše alkoholu v ní se i (právě vytažená z mrazáku) výborně krájí.
Přidávám fotku topingů, jsou koupené v Makru, asi 650g stojí 70 kč. A jsou výborné!
Čokoládový, jahodový, borůvkový, vaječný koňak, karamel a mléčný karamel….
Kuchařka: cathleen