Zmrzlina Vaječný koňak

75
- reklama -

Suroviny
800g domácí zmrzliny

170-180 g domácího vaječného koňaku (samozřejmě může být i koupený)
220 g bílého jogurtu
krabička smetany 33%
50 g cukru
vanilkový cukr
100 g mléka
trocha rumové tresti
2 lžíce sušeného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Všechno umixujeme a zmrazíme ve strojku. Kdo strojek nemá, může mrazit v krabičce v mrazáku, ale je třeba během mrznutí směs promíchávat, aby se neutvořily krystalky ledu.

Poznámka od kuchařky

Zmrzlina je mimořádně osvěžující a díky troše alkoholu v ní se i (právě vytažená z mrazáku) výborně krájí.

Přidávám fotku topingů, jsou koupené v Makru, asi 650g stojí 70 kč. A jsou výborné!

Čokoládový, jahodový, borůvkový, vaječný koňak, karamel a mléčný karamel….