Zmrzlina s perníkovou příchutí

52
- reklama -

Suroviny

300 ml mléka
2-3 čajové lžičky perníkového koření
1,5 polévkové lžíce moučkového cukru
1 žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Žloutek s cukrem v misce utřeme do krému. Přidáme perníkové koření a mléko. Pečlivě promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Z misky přelijeme do hrnce a při nejvyšším žáru rychle mícháme. Vytvoří se nám pěna. Po sedmi minutách stálého míchání přelijeme do čisté misky a necháme vychladnout.

  3. Poté dáme do mrazáku a necháme přibližně 4 hodiny ztuhnout. Můžete si zmrzlinu polít rozpuštěnou mléčnou čokoládou na příklad milkou. Jednodušší je však umíchat z kakaa, cukru a mléka krém který nám čokoládu vynahradí.

Poznámka od kuchařky

Zmrzlina nemusí být pouze perníková. Můžete do ní nakrájet kousky čokolády s 50% obsahem kakaa a více. Nebo do ní nasypat kakao či nakrájet ovoce, nebo do směsi například přidat jahody a rozmixovat a poté vařit.