- reklama -
Suroviny
- 300 ml mléka
- 2-3 čajové lžičky perníkového koření
- 1,5 polévkové lžíce moučkového cukru
- 1 žloutek
Postup přípravy receptu
-
Žloutek s cukrem v misce utřeme do krému. Přidáme perníkové koření a mléko. Pečlivě promícháme.
-
Z misky přelijeme do hrnce a při nejvyšším žáru rychle mícháme. Vytvoří se nám pěna. Po sedmi minutách stálého míchání přelijeme do čisté misky a necháme vychladnout.
-
Poté dáme do mrazáku a necháme přibližně 4 hodiny ztuhnout. Můžete si zmrzlinu polít rozpuštěnou mléčnou čokoládou na příklad milkou. Jednodušší je však umíchat z kakaa, cukru a mléka krém který nám čokoládu vynahradí.
Poznámka od kuchařky
Zmrzlina nemusí být pouze perníková. Můžete do ní nakrájet kousky čokolády s 50% obsahem kakaa a více. Nebo do ní nasypat kakao či nakrájet ovoce, nebo do směsi například přidat jahody a rozmixovat a poté vařit.
Kuchařka: KikiPiemonte