Žloutkové vepřové plecko na pórku s dušenou zeleninkou-odlehčené přírodní menu

53
- reklama -

Suroviny
4 porce

malé řízečky vepřového masa podle strávníků
1 cibule
2-3 žloutky
sušený zázvor
pórek
1 lžíci hladké mouky
olivový olej
pepř
sůl
mražená zelenina
1 kostka zeleninového vývaru
1 lžička cukru
trochu vody
pár kapek citronu

Postup přípravy receptu

  1. Řízečky si naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem, necháme odpočinout. Žloutky si našleháme, do pánve dáme olej a dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a pak přidáme smažit řízečky, které namáčíme v našlehaných žloutcích.


    Zobrazit celý recept

  2. Smažíme do měkka po obou stranách. Ke konci smažení přidáme na kroužky nakrájený pórek a pánev přikryjeme a dusíme. Ve vodě si rozpustíme mouku, nalijeme na řízečky a necháme převařit, můžeme dosolit.

  3. Na pánvi s olejem necháme smažit zeleninu, do které dáme zeleninový bujón a nakonec malinko vody, pár kapek citronu a cukr. Dáváme k řízečkům jako přílohu.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem něco lehčího a povedlo se, není to žádný zázrak, ale je to dobroučký!