
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 1 hrnek mléka(1/4 litrový)
- 1 hrnek hrubé mouky(1/4 litrový)
- 8 dkg másla
- 5 vajec
- Krém:
- 1/4 l mléka
- 3 polévkové lžíce hrubé mouky
- 25 dkg másla
- 15 dkg práškového cukru
- 1 vanilkový cukr
- rum podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Mléko a máslo přivedeme k varu a hned vsypáváme mouku a odpalujeme těsto. Těsto necháme prochladnout a rozmícháváme v něm postupně jedno vejce po druhém.
-
Tvoříme věnečky (na pečící fólii nebo papír). Když děláme menší, asi 3 cm v průměru, jsou jich 2 plechy.
-
Předehřátou troubu asi na 180°C nesmíme otevřít 15 minut. Potom dopékáme ještě přibližně 15 minut.
-
Mezi věnečky necháváme mezery, při pečení nabudou a mohly by se spojit. Prochladlé věnečky rozkrojíme a naplníme krémem.
-
Krém: Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši a necháme prochladnout. Utřeme máslo, cukr práškový i vanilkový a smícháme s kaší. Přidáme dle chuti rum.
Kuchařka: Patricie