Žloutkové věnečky II

66
- reklama -

Suroviny

Těsto:
1 hrnek mléka(1/4 litrový)
1 hrnek hrubé mouky(1/4 litrový)
8 dkg másla
5 vajec
Krém:
1/4 l mléka
3 polévkové lžíce hrubé mouky
25 dkg másla
15 dkg práškového cukru
1 vanilkový cukr
rum podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Mléko a máslo přivedeme k varu a hned vsypáváme mouku a odpalujeme těsto. Těsto necháme prochladnout a rozmícháváme v něm postupně jedno vejce po druhém.

  2. Tvoříme věnečky (na pečící fólii nebo papír). Když děláme menší, asi 3 cm v průměru, jsou jich 2 plechy.

  3. Předehřátou troubu asi na 180°C nesmíme otevřít 15 minut. Potom dopékáme ještě přibližně 15 minut.

  4. Mezi věnečky necháváme mezery, při pečení nabudou a mohly by se spojit. Prochladlé věnečky rozkrojíme a naplníme krémem.

  5. Krém: Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši a necháme prochladnout. Utřeme máslo, cukr práškový i vanilkový a smícháme s kaší. Přidáme dle chuti rum.