Žloutkové věnečky

111
- reklama -

Suroviny
50 Kusů

Těsto:
90 g oleje
3 dcl vody
sůl
5 vajec
230 g hladké mouky
Krém:
800 ml mléka
2 pudinky
200 g cukru krupice
200 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Postup na těsto: Vodu, olej a sůl zavaříme, zasypeme moukou a mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit na vařečku. Necháme vychladit.

  2. Po vychladnutí rozšleháme do směsi vajíčka (je dobré si vajíčka prvně rozkvedlat v nádobě).

  3. Připravenou směsí plníme cukrářský pytlík. Je dobré si věnečky na plechu trochu pokropit vodou. Pekla jsem na pečícím papíře. Pečeme na 230°C asi 15 minut.

  4. Po vychladnutí věnečky rozkrojíme a plníme krémem.

  5. Postup na krém: Uvaříme puding společně s mlékem a cukrem. Necháme vychladit. Po vychladnutí odstraníme škraloup z pudingu. Zvlášť rozšleháme puding a zvlášť máslo. Poté smícháme dohromady. Plníme do cukrářského pytlíku. Věnečky jsem postříkala čokoládou 🙂

Poznámka od kuchařky

Věnečky jsem dělala poprvé a chuťově jsou velice dobré. Recept je od mé maminky.