
Suroviny
50 Kusů
- Těsto:
- 90 g oleje
- 3 dcl vody
- sůl
- 5 vajec
- 230 g hladké mouky
- Krém:
- 800 ml mléka
- 2 pudinky
- 200 g cukru krupice
- 200 g másla
Postup přípravy receptu
-
Postup na těsto: Vodu, olej a sůl zavaříme, zasypeme moukou a mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit na vařečku. Necháme vychladit.
-
Po vychladnutí rozšleháme do směsi vajíčka (je dobré si vajíčka prvně rozkvedlat v nádobě).
-
Připravenou směsí plníme cukrářský pytlík. Je dobré si věnečky na plechu trochu pokropit vodou. Pekla jsem na pečícím papíře. Pečeme na 230°C asi 15 minut.
-
Po vychladnutí věnečky rozkrojíme a plníme krémem.
-
Postup na krém: Uvaříme puding společně s mlékem a cukrem. Necháme vychladit. Po vychladnutí odstraníme škraloup z pudingu. Zvlášť rozšleháme puding a zvlášť máslo. Poté smícháme dohromady. Plníme do cukrářského pytlíku. Věnečky jsem postříkala čokoládou 🙂
Poznámka od kuchařky
Věnečky jsem dělala poprvé a chuťově jsou velice dobré. Recept je od mé maminky.