Zlatokopecké kotlety

50
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kotlety
2 polévkové lžíce oleje
1 cibule na kolečka nakrájená
3 lžíce másla
Bešamel:
mouka
mléko
1/4 litru kuřecího vývaru
4 brambory oloupané a na plátky nakrájené
sůl
pepř
petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme olej a opečeme naklepané kotlety, my zásadně bez kosti. Vyndáme a v témže tuku osmahneme cibulku. Vyndáme a příškvarky rozpustíme kuřecím vývarem.

  2. Do zapékací misky rozložíme brambory, na ně rozprostřeme cibuli a zalijeme bešamelem. Na to dáme kotlety a zalijeme tím co zbylo v pánvi.

  3. Pečeme při 75°C 1 hodinu. Podáváme ozdobené petrželkou, pochopitelně bez další přílohy, ta už tam je. Včera mi prozradila má Anička, že si nevšimla té teploty v receptu, (vařila to ona) a pekla to při 100°C. A bylo to dóbré. Víte, my tu v téhle zemi měříme teplotu ve Farenheitech a tak to musíme pořád přepočítávat. Na míry a váhy už jsme si zvykli, jen ta teplota!…

Poznámka od kuchařky

Název Zlatokopecké kotlety tomu dal pan Václav Větvička, když před léty přispíval recepty do neviditelného psa. Recept je tedy jeho.

Pátral jsem, marně, zda tu náhodou tenhle recept není. A jestli se pletu, odpusťte mi.