
- reklama -
Suroviny
            2 porce
							
    
- 1 hrnek mandlí
- 2 velké masité datle (příp. jiné sladidlo dle chuti, např. javorový sirup nebo kokosový cukr)
- asi 1 cm dlouhý zázvor (ideálně bio, má mnohem lepší chuť)
- 1 lžička kurkumy (koření) nebo pěkný kus čerstvé kurkumy, pokud jí seženete (lze sehnat v některých orientálních potravinách)
- 1 lžička skořice
- 2 menší kousky kardamomu
Postup přípravy receptu
- 
Mandle a vypeckované datle namočte přes noc (nebo nejméně na 6 hodin) do vody. Slijte a přendejte do mixéru (typu blender). 
- 
Přidejte všechny ostatní ingredience a asi hrnek a půl vody a vše velmi dobře rozmixujte. Poté přidejte další hrnek vody a mixujte, dokud nezískáte zcela hladkou kaši. 
- 
Připravte si větší mísu a sáček na ořechové mléko. Obsah mixéru do něj přelijte a dobře vymačkejte celý obsah rukama. 
- 
To, co zbyde můžete přidávat do kaší nebo z toho uplácat třeba nějaké sušenky. 
            Kuchařka: veganotic
        
 
            