Suroviny
4 porce
- 60 g másla
- 1 lžička soli
- 1 kostka kuřecího bujónu rozdrcená
- 1 lžička kari koření
- 50 ml francouzské hořčice
- 75 ml medu
- 8 ks horních kuřecích stehen s kůží (já okrajuju zbytečně tučné kusy)
- Na omáčku:
- 1 lžička citronové šťávy
- 125 ml smetany (nebo Ramy Creamfine)
- K servírování:
- plátky pomeranče
- čerstvé bylinky jako petržel nebo estragon
Postup přípravy receptu
-
Rozpusťte v hrnci máslo, přidejte sůl, kostku kuřecího bujónu, kari, hořčici a med a míchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota. Sejměte ze sporáku a nechte lehce zchládnout. Přelijte do mísy a přidejte kuře – hezky ho obalte, přikryjte fólií a dejte marinovat do lednice na 5 hodin, nejlépe přes noc.
-
Předehřejte troubu na 180stupňů. Pečte kuře v přikrytém pekáčku 40 minut. Vyjměte z trouby a sesbírejte šťávu do malého hrnce. Kuře dejte ještě na 15 minut do trouby – už bez pokličky, aby bylo hezky zlaté.
-
Na omáčku: Lžící stáhněte přebytečný tuk z omáčky a tu potom přiveďte k varu a lehce svařte. Když je vůně silná, přidejte citron a smetanu a pokračujte ve svařování, dokud se krásně nerozvoní.
-
Kuře dejte na talíř, přelijte omáčkou. Ozdobte kolečky pomeranče a bylinkami.