
Suroviny
4 porce
- 1 větší kuře
- koření Zlaté kuře
- 1,5 lžíce másla
- 1 vrchovatá polévková lžíce medu
- 1 lžička soli
- šťáva z 1/2 citrónu
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme a rozřízneme na 2 půlky. Do hrnce dáme vařit vodu, v níž rozpustíme 1 lžičku soli a jednu polévkovou lžíci směsi koření „zlaté kuře“. Když se voda vaří, ponoříme do ní kuřecí půlky a kuře ovaříme asi 20 minut do poloměkka.
-
Mezitím v malém kastrůlku připravíme směs na potírání. Rozehřejeme máslo, lžíci medu a šťávu z 1/2 citrónu. Smícháme a mírně zahřejeme, aby se všechny ingredience spojily.
-
Několik minut dopředu předehřejeme troubu na 200°C. Kuře, které vyndáme z vařící vody a ihned potřeme připravenou marinádou a dáme dopéci. Za častého potírání medovou směsí dopečeme kuře až je jeho kůžička zlatohnědá. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory.
Poznámka od kuchařky
recept jsem asi před rokem vyčetla náhodně odněkud z internetu, a od té doby patří u mě doma k stálicím