
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřového plecka
- špetka sušeného česneku nebo 1 prolisovaný stroužek
- 2 lžičky sojové omáčky
- 1/2 lžičky worchestru
- 3 lžíce kečupu
- sůl
- pepř
- olej
- hladká mouka
- 50 g másla
- 2 dcl vody
- 1/2 kostky masoxu
Postup přípravy receptu
-
Nařežeme plátky z plecka, naklepeme, osolíme, opepříme a vetřeme buď čerstvý česnek nebo sušený.
-
Potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet.
-
Pak plátky obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného oleje, po každé straně opékáme cca 15 minut.
-
Plátky vyndáme, vložíme máslo, přidáme rozmíchaný masox s vodou, sojovou omáčku a worchester, kečup. Povaříme asi 7 minut, případně dochutíme. A vložíme zpět plátky a prohřejeme.
-
Na talíři přelijeme maso omáčkou, jako příloha brambory nebo i jen rajčatový salát s cibulí.
Kuchařka: spagetka