Zlaťáky z plecka

89
- reklama -

Suroviny

500 g vepřového plecka
špetka sušeného česneku nebo 1 prolisovaný stroužek
2 lžičky sojové omáčky
1/2 lžičky worchestru
3 lžíce kečupu
sůl
pepř
olej
hladká mouka
50 g másla
2 dcl vody
1/2 kostky masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Nařežeme plátky z plecka, naklepeme, osolíme, opepříme a vetřeme buď čerstvý česnek nebo sušený.

  2. Potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet.

  3. Pak plátky obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného oleje, po každé straně opékáme cca 15 minut.

  4. Plátky vyndáme, vložíme máslo, přidáme rozmíchaný masox s vodou, sojovou omáčku a worchester, kečup. Povaříme asi 7 minut, případně dochutíme. A vložíme zpět plátky a prohřejeme.

  5. Na talíři přelijeme maso omáčkou, jako příloha brambory nebo i jen rajčatový salát s cibulí.