
Suroviny
            1 porce
							
    
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulka i s natí
- 2 střední rajčata
- 2 růžičky květáku
- 1 KL zlatého koření – kurkumy
- růžová sůl
- smetana
Postup přípravy receptu
- 
Květák očistíme, odstraníme přebytečné košťály a asi 8 minut předvaříme ve vroucí vodě. Scedíme a necháme vychladnout. 
- 
Na lžíci olivového oleje necháme zesklovatět jarní cibulku, přidáme na jemno pokrájená rajčata a chvíli podusíme. Vychladlý květák také nakrájíme a přidáme k ostatní zelenině. 
- 
Přidáme zlaté koření a sůl a ještě krátce provaříme, kurkuma se krásně rozvoní. Nakonec zjemníme kapkou smetany, množství přidáme podle své chuti. Podáváme jako samostatné jídlo s pečivem i bez nebo jako netradiční přílohu třeba i k masovým pokrmům. 
Poznámka od kuchařky
Zlaté koření – kurkuma je koření pocházející z Indie, Indové jí přezdívají „svatý prášek“ a velmi si ji cení. Má antibakteriální, antioxidační, protinádorové, antivirové, antibiotické účinky. Obsahuje velké množství vitaminu C a E. Můžete ji konzumovat denně. Kurkuma má jemnou nahořklou chuť, ale není příliš ostrá, a tak je vhodná i pro ty, kterým nedělá dobře chilli.
 
            