
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 kedlubna
- kousek celeru
- 1/2 menšího pórku
- 2 brambory
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, petržel, celer a kedlubnu si nakrájíme na nudličky. Brambory, rajčata na menší kostičky, cibuli na drobno a česnek na plátky.
-
Na oleji si nejprve osmahneme cibuli s česnekem, přidáme kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme 2 litry vody a přivedeme k varu.
-
Poté přidáme brambory, rajčata a vaříme 20 minut. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Do polévky nepřidávám bujón nebo místo vody vývar. Mám ráda přirozenou chuť zeleniny.
Kuchařka: Mishka