
- reklama -
Suroviny
- 15 špekáčků
- 2 lžíce nastrouhané mrkve
- plnotučná hořčice
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 40 kuliček pepře
- 2 pokrájené feferonky
- 4 sterilované okurky podélně nakrájené
- 8 stroužků česneku nakrájených na plátky
- ocet
- nálev z Deka
- oslazený 5 tabletami sacharinu
- 4 – 6 středně velkých cibulí nakrájených na kolečka
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich plátky česneku.
-
Do sklenice klademe vrstvu zeleniny, vrstvu špekáčků, cibule a koření. Opakujeme, dokud není sklenice plná, poslední vrstvu tvoří cibule.
-
Uvaříme nálev z Deka podle návodu na sáčku, přidáme umělé sladidlo, nálev necháme vychladnout a po vychladnutí do něj přidáme ještě 1- 1,5 dl octa.
-
Nálevem zalijeme špekáčky, které necháme 7 – 10 dní odležet.
Kuchařka: Jajina