Žižkovští utopenci

97
- reklama -

Suroviny

15 špekáčků
2 lžíce nastrouhané mrkve
plnotučná hořčice
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
40 kuliček pepře
2 pokrájené feferonky
4 sterilované okurky podélně nakrájené
8 stroužků česneku nakrájených na plátky
ocet
nálev z Deka
oslazený 5 tabletami sacharinu
4 – 6 středně velkých cibulí nakrájených na kolečka

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich plátky česneku.

  2. Do sklenice klademe vrstvu zeleniny, vrstvu špekáčků, cibule a koření. Opakujeme, dokud není sklenice plná, poslední vrstvu tvoří cibule.

  3. Uvaříme nálev z Deka podle návodu na sáčku, přidáme umělé sladidlo, nálev necháme vychladnout a po vychladnutí do něj přidáme ještě 1- 1,5 dl octa.

  4. Nálevem zalijeme špekáčky, které necháme 7 – 10 dní odležet.