- reklama -
Suroviny
- 120 ml vody
- velká špetka cukru
- lžička soli
- lžička mleté červené papriky
- lžíce sezamu
- lžíce oleje
- 100 g pšeničné mouky celozrnné
- 100 g hladké mouky
- 8-9 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Těsto jsem dělala ručně, pro pekárnu je ho malé množství.
-
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené hladké mouky a počkáme, než kvásek vyyne. Pak přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto.
-
Na vykynutí mu stačí 20 minut, pak ho rozválíme na plát (mírně podsypneme) a nakrájíme tyčky.
-
Každou před uložením na plech zkroutíme, na vykynutí jim stačí doba, než se předehřeje trouba. Pečeme zprvu prdce, pak dopékáme do křupava na nižší teplotu (200°C/10 min, 170°C/10-15min – každá trouba peče jinak).
Poznámka od kuchařky
I na chuti tyček hned poznáte, že jsou z celozrnné mouky….a kdo chce, udělá si žížalky tenčí. Ty moje jsou dobře živené :-))
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen