Žížalky (celozrnné paprikové tyčky se sezamem)

37
- reklama -

Suroviny

120 ml vody
velká špetka cukru
lžička soli
lžička mleté červené papriky
lžíce sezamu
lžíce oleje
100 g pšeničné mouky celozrnné
100 g hladké mouky
8-9 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Těsto jsem dělala ručně, pro pekárnu je ho malé množství.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené hladké mouky a počkáme, než kvásek vyyne. Pak přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto.

  3. Na vykynutí mu stačí 20 minut, pak ho rozválíme na plát (mírně podsypneme) a nakrájíme tyčky.

  4. Každou před uložením na plech zkroutíme, na vykynutí jim stačí doba, než se předehřeje trouba. Pečeme zprvu prdce, pak dopékáme do křupava na nižší teplotu (200°C/10 min, 170°C/10-15min – každá trouba peče jinak).

Poznámka od kuchařky

I na chuti tyček hned poznáte, že jsou z celozrnné mouky….a kdo chce, udělá si žížalky tenčí. Ty moje jsou dobře živené :-))

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/