Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí

116
- reklama -

Suroviny

• 100 g žitné celozrnné mouky
• 50 g bílého jogurtu
• 1 vejce
• 1 lžíce medu (tekutého)
• 2 lžičky prášku do pečiva
• 50 ml vlažné vody
• 4 menší jablka
• skořice
• cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny.

  2. Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem.

  3. Posypeme na hrubo nastrouhanými jablky (dle chuti dochucenými cukrem – já jsem nedávala) a skořicí.

  4. Pečeme na 180°C asi 40 minut.

  5. Po vyndání z trouby koláč ihned sundáme z pečicího papíru a necháme vychladnout nejlépe na mřížce 🙂

Poznámka od kuchařky

Do těsta můžeme přidat i rozinky nebo oříšky 🙂

Byl tak rychle snězený, že jsem jej nestihla ani vyfotit 🙁 snad příště. Je opravdu lahodný – kombinace jablek a skořice (navíc zdravá!) nikdy nezklame 🙂