
- reklama -
Suroviny
- • 100 g žitné celozrnné mouky
- • 50 g bílého jogurtu
- • 1 vejce
- • 1 lžíce medu (tekutého)
- • 2 lžičky prášku do pečiva
- • 50 ml vlažné vody
- • 4 menší jablka
- • skořice
- • cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny.
-
Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem.
-
Posypeme na hrubo nastrouhanými jablky (dle chuti dochucenými cukrem – já jsem nedávala) a skořicí.
-
Pečeme na 180°C asi 40 minut.
-
Po vyndání z trouby koláč ihned sundáme z pečicího papíru a necháme vychladnout nejlépe na mřížce 🙂
Poznámka od kuchařky
Do těsta můžeme přidat i rozinky nebo oříšky 🙂
Byl tak rychle snězený, že jsem jej nestihla ani vyfotit 🙁 snad příště. Je opravdu lahodný – kombinace jablek a skořice (navíc zdravá!) nikdy nezklame 🙂
Kuchařka: Lucie95









