
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 225 g žitné chlebové mouky
- 25 g žitné celozrnné mouky
- 3,5 g droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 40 ml oleje
- 1 vejce
- 125 ml teplé vody
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme mouku, do ní uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí.
-
Droždí zasypeme cukrem a solí, přilijeme teplou vodu, olej a přidáme vajíčko.
-
Těsto zpracujeme a necháme v teple hodinku kynout.
-
Po vykynutí pomoučníme vál a lehce těsto propracujeme. Pak je rozdělíme na 5 kousků, každý kousek dále rozdělíme na 3 menší kousky, vyválíme z nich válečky a ty spleteme.
-
Nakonec jen houstičky na plechu potřeme mlékem (můžeme posypat i semínky nebo hrubozrnnou solí) a dáme péci do vyhřáté trouby na 180°C cca na 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Housky jsou na povrchu krásně křupavé a uvnitř jemné a měkké, úžasné, lepší jak kupované. 🙂
Kuchařka: Lea012









