
- reklama -
Suroviny
- asi 1 kg masitých vepřových kostí
- kořenová zelenina:
- mrkev
- petržel
- celer
- 5 kuliček pepře
- voda
- 1 nakrájená cibule
- 300-400 g vepřového mletého masa
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- pepř
- trochu mouky na zahuštění
- 3 PL rýže
- voda
- sůl (opatrně, voda ze zelí bývá dost slaná)
- cca 1 000 ml vody z kysaného zelí
Postup přípravy receptu
-
Kosti dáme variť do vody, penu zberáme.
-
Po chvíli pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu a celé korenie. Keď je mäso na kosti uvarené, oberieme ho.
-
Do polievky zavaríme guličky z mletého mäsa, soli, čierneho korenia, cesnaku, vajca a trochu múky, vhodíme ryžu a uvaríme.
-
Do hotovej polievky vlejeme kapustovú vodu – riedime kyslosť, aká nám vyhovuje a pridáme aj obrané mäso z kostí. (Ak nemáme kosti, nič sa nedeje, urobíme chudobnejšiu verziu.)Dochutíme podľa seba (maggi, vegeta a spol.)
Je možné zasmažiť – u nás nebolo zvykom.
Poznámka od kuchařky
Recept je starý, pochádza od mojej mamky.
Kuchař: magdalenka