Zimní polévka se šťávou z kyselého zelí

67
- reklama -

Suroviny

asi 1 kg masitých vepřových kostí
kořenová zelenina:
mrkev
petržel
celer
5 kuliček pepře
voda
1 nakrájená cibule
300-400 g vepřového mletého masa
1 vejce
2 stroužky česneku
pepř
trochu mouky na zahuštění
3 PL rýže
voda
sůl (opatrně, voda ze zelí bývá dost slaná)
cca 1 000 ml vody z kysaného zelí

Postup přípravy receptu

  1. Kosti dáme variť do vody, penu zberáme.

  2. Po chvíli pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu a celé korenie. Keď je mäso na kosti uvarené, oberieme ho.

  3. Do polievky zavaríme guličky z mletého mäsa, soli, čierneho korenia, cesnaku, vajca a trochu múky, vhodíme ryžu a uvaríme.

  4. Do hotovej polievky vlejeme kapustovú vodu – riedime kyslosť, aká nám vyhovuje a pridáme aj obrané mäso z kostí. (Ak nemáme kosti, nič sa nedeje, urobíme chudobnejšiu verziu.)Dochutíme podľa seba (maggi, vegeta a spol.)

    Je možné zasmažiť – u nás nebolo zvykom.

Poznámka od kuchařky

Recept je starý, pochádza od mojej mamky.