- reklama -
Suroviny
2 porce
- mražené jahody (jednu celou na zdobení)
- 1 smetanový pudink
- 1/2 l mléka
- 3 lžíce cukru (jemný krystal)
- 2 vanilkové cukry
- kousky čokolády (byla oříšková)
- 1 smetanu 33%
Postup přípravy receptu
-
Na začátku si uvaříme z půl litru mléka uvaříme pudink, nalijeme si ho do 3/4 pohárků a dáme vychladit.
-
Jahody necháme mírně povolit, přidáme 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a ručním mixerem rozmixujeme.
-
Pak vyšleháme smetanu(šlehačku 33%)s vanilkovým cukrem, na vychladlý pudink dáme jahodové pyré, na něj šlehačku, do šlehačky doprostřed 1 jahůdku, zapíchneme kousky čokolády a ještě čokoládu nastrouháme na šlehačku a podáváme-každý, kdo dostane pohár vás bude mít rád!
Poznámka od kuchařky
Takhle to vypadá, když nás honí mlsná a jahody ze zahrady jsou v mrazáku! Kdo drží dietu, dá si to bez cukru, čokolády a šlehačky si dá méně.
Kuchařka: Bibinka