Zimní pohár

46
- reklama -

Suroviny
2 porce

mražené jahody (jednu celou na zdobení)
1 smetanový pudink
1/2 l mléka
3 lžíce cukru (jemný krystal)
2 vanilkové cukry
kousky čokolády (byla oříšková)
1 smetanu 33%

Postup přípravy receptu

  1. Na začátku si uvaříme z půl litru mléka uvaříme pudink, nalijeme si ho do 3/4 pohárků a dáme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Jahody necháme mírně povolit, přidáme 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a ručním mixerem rozmixujeme.

  3. Pak vyšleháme smetanu(šlehačku 33%)s vanilkovým cukrem, na vychladlý pudink dáme jahodové pyré, na něj šlehačku, do šlehačky doprostřed 1 jahůdku, zapíchneme kousky čokolády a ještě čokoládu nastrouháme na šlehačku a podáváme-každý, kdo dostane pohár vás bude mít rád!

Poznámka od kuchařky

Takhle to vypadá, když nás honí mlsná a jahody ze zahrady jsou v mrazáku! Kdo drží dietu, dá si to bez cukru, čokolády a šlehačky si dá méně.